Käyttöehdot

Food4you käyttöehdot
Ehdot ovat voimassa 13.12.2020 alkaen.
Päivitetty 7.10.2021

Käyttämällä Food4you verkkosivustoa ja tilausjärjestelmää, sitoudut noudattamaan näitä käyttöehtoja.
Mikäli et hyväksy ehtoja, älä käytä verkkosivustoa ja tilausjärjestelmää.

 

1. Yleistä

Food4you verkkosivuston ja tilausjärjestelmän (jäljempänä ”Sovellus”) omistaa ja tarjoaa käyttöön MainosLähde Oy (jäljempänä ”Palveluntoimittaja”), y-tunnus 2110016-6, osoite Linnankatu 6 A, 87100 Kajaani.
Sovelluksen kautta asiakas (jäljempänä ”Asiakas”) voi tutustua ja tilata tuotteita (jäljempänä ”Tuotteet”) näiden käyttöehtojen mukaisesti. Tuotteiden myyjänä toimii ravintolayhtiö, jossa Asiakas tekee ostoksensa (jäljempänä ”Palvelunvälittäjä”).

Näitä käyttöehtoja sovelletaan Sovellukseen ja siinä esitettyyn sisältöön. Käyttämällä Sovellusta Asiakas hyväksyy nämä käyttöehdot ja sitoutuu noudattamaan sekä niitä että Sovelluksessa erikseen annettavia ohjeita. Nämä käyttöehdot sitovat myös Palvelunvälittäjää.
Käyttöehdot ovat Asiakkaan saatavilla Verkkosivustossa. Suosittelemme, että Asiakas seuraa käyttöehtoja säännöllisesti mahdollisien muutoksien takia.

2. Food4you sovellus

Sovellus on Palvelunvälittäjän asiakkaille suunnattu tilausjärjestelmä. Sovellusta on mahdollista käyttää joko ilman rekisteröitymistä tai vaihtoehtoisesti rekisteröityneenä tuotteiden tilaamista varten.

Rekisteröitymättömät käyttäjät
Sovelluksen selaaminen ei edellytä Asiakkaalta rekisteröitymistä. Asiakas saa Sovelluksen kautta tietoa Palvelunvälittäjän tuotteista, toimipaikoista ja palveluista. Mahdollisesti myös kampanjoista sekä tarjouksista. Rekisteröimättömät käyttäjät eivät voi tehdä ennakkotilauksia Sovelluksella tai maksaa ostoksia verkon kautta.

Rekisteröityneet ja kirjautuneet käyttäjät
Rekisteröitymisellä Sovellukseen Asiakas hyväksyy nämä ehdot ja säännöt. Rekisteröityneillä Sovelluksen käyttäjillä on mahdollisuus tehdä Sovelluksen kautta ennakkotilauksia Palvelunvälittäjältä ja noutaa tilauksensa annettuna/valitsemanaan ajankohtana.

Sovelluksen kautta Asiakas saa mm. tietoja yhteystiedoista, aukioloajoista ja yleisesti myös mahdollisista kampanjoista ja tarjouksista. Sovelluksen moitteettoman toiminnan varmistamiseksi Asiakkaan tulee huolehtia siitä, että hänellä on käytössä aina viimeisin selain- tai ohjelmaversio.

3. Tuotevalikoima ja hinnasto

Sovelluksessa esitellyistä tuotevalikoimasta, oikeudellisuudesta, tuoteselosteista ja hinnoista vastaa Palvelunvälittäjä. Kaikki tuotteet eivät ole välttämättä saatavilla joko Sovelluksessa tai Palvelunvälittäjän ravintolassa. Kaikki esitetyt hinnat sisältävät voimassa olevan arvonlisäveron ja muut soveltuvat verot sekä maksut.

Poikkeustapauksessa Palvelunvälittäjän hinnat voivat poiketa Sovelluksessa esitetyistä hinnoista, jolloin Asiakas on oikeutettu saamaan tuotteen halvemmalla hinnalla, paitsi mikäli ilmoitettu hinta on selkeästi Palvelunvälittäjän hinnoista virheellinen. Tässä tapauksessa Palvelunvälittäjä ja Asiakas sopivat kohdan 4.2. mukaisesti ennakkotilauksen peruuttamisen tai hyvittämisen.

4. Tilaaminen

4.1 Ostoslistaan kerääminen
Kaikki Sovelluksen käyttäjät voivat nopeuttaa asiointiaan keräämällä tilauksensa sisällön etukäteen ostoslistaan Sovelluksessa ja esittämällä ostoslistan yksilöivän koodin kassalla (jäljempänä ”Ostoslistan kerääminen”). Ostoslistalle kerättyjen tuotteiden maksaminen tapahtuu normaalisti kassalla tai paikan päällä, jonka jälkeen Tuotteet valmistetaan Asiakkaan tilauksen mukaan.

4.2 Ennakkotilaus
Rekisteröitynyt Asiakas voi koota, noutaa ja maksaa tai maksaa ja noutaa Sovelluksessa ennakkotilauksensa, jolloin tilaus on suoraan noudettavissa osoitetussa ravintolassa (jäljempänä ”Ennakkotilaus”). Ennakkotilaus edellyttää tilauksen vahvistamista tai maksamista ennen tilauksen noutoa. Sovelluksessa ilmoitetaan ravintola(t), joissa Ennakkotilaus, nouto tai toimitus on mahdollinen (”jäljempänä Tilausravintola”). Ennakkotilauksen tilausajankohdalla tarkoitetaan jäljempänä hetkeä, jolloin Asiakas vahvistaa ja/tai maksaa tilauksensa.

Asiakas voi noutaa Ennakkotilauksen erikseen merkityltä noutopisteeltä ravintolassa (jäljempänä ”Noutopiste”) tai drive-in-luukulta. Asiakas voi noutaa Ennakkotilauksen Noutopisteeltä Palvelunvälittäjän kassalta, kuitenkin niillä ehdoilla ja ohjeilla, mitkä Palvelunvälittäjä on tilauksen yhteydessä noutamisesta antanut.

Sovelluksessa tehty Ennakkotilaus sitoo Asiakasta. Ennakkotilauksen yksilöi esim. neljänumeroinen koodi, joka oikeuttaa Asiakkaan noutamaan ennakkotilauksen. Asiakas vastaa koodin turvallisesta säilyttämisestä. Asiakas voi antaa koodin tiedoksi toiselle henkilölle, jolloin tämä voi noutaa Ennakkotilauksen Asiakkaan vastuulla ja sijaan. Palvelunvälittäjä ja Palveluntarjoaja eivät ole vastuussa koodin luvattomasta käytöstä, ellei kolmas osapuoli saa koodia haltuunsa tai Palvelunvälittäjän johtuvasta syystä.
Asiakas valitsee Sovelluksessa ennakkotilauksensa noutoajankohdasta. Sovellus ilmoittaa automaattisesti, mikäli haluttu aika ei ole mahdollinen. Ennakkotilauksen noutoajankohta voi olla heti, jolloin Ennakkotilauksen voi tehdä vain ravintolan saman päivän aukioloajalle. Ennakkotilauksen voi kuitenkin tehdä myöhäisimmillään 12 tunnin päähän Ennakkotilauksen tilausajankohdasta. Ennakkotilauksessa noutoajan tulee olla vähintään 10 minuuttia ennen Tilausravintolan sulkemisaikaa. Ravintola ei ole vastuussa, mikäli Asiakas ei nouda tilausta ajoissa.

Asiakas pystyy tarkistamaan Sovelluksesta, milloin Ennakkotilaus on noudettavissa. Valmiista Ennakkotilauksesta toimitetaan asiakkaalle tieto Sovelluksen kautta ilmoituksena. Asiakkaan tulee ymmärtää, että kiireellisinä aikoina Ennakkotilauksen valmistamisessa saattaa kestää ennakoitua kauemmin. Asiakas ei ole oikeutettu korvauksiin myöhästyneen Ennakkotilauksen perusteella, ellei pakottavassa lainsäädännössä määrätä toisin.

4.3 Ennakkotilauksen maksaminen
Asiakas voi maksaa ennakkotilauksen maksukortilta tai muulla käytössä olevan maksuvälityspalvelun tarjoamalla maksutavalla. Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj. Maksuvälineinä toimii yleisimmät maksukortit (Visa, Visa Electron ja Mastercard) ja kaikkien suomalaisten pankkien verkkomaksut.


Maksupalvelutarjoaja

Maksunvälityspalvelun toteuttajana ja maksupalveluntarjoajana toimii Paytrail Oyj (2122839-7) yhteistyössä suomalaisten pankkien ja luottolaitosten kanssa. Paytrail Oyj näkyy maksun saajana tiliotteella tai korttilaskulla ja välittää maksun kauppiaalle. Paytrail Oyj:llä on maksulaitoksen toimilupa. Reklamaatiotapauksissa pyydämme ottamaan ensisijaisesti yhteyttä tuotteen toimittajaan.

Paytrail Oyj, y-tunnus: 2122839-7
Innova 2
Lutakonaukio 7
40100 Jyväskylä

www.paytrail.com

4.4 Ennakkotilauksen peruuttaminen
Asiakkaalla ei ole oikeutta Ennakkotilauksen peruuttamiseen. Sovellettavan lain mukaisesti etämyynnissä sovellettavaa peruutusoikeutta ei ole elintarvikkeiden ja muiden päivittäistavaroiden yksittäisissä toimituksissa.

4.5 Ennakkotilauksen myöhästynyt nouto
Ennakkotilauset pyritään valmistamaan Asiakkaan ilmoittamaan noutoajankohtaan mennessä. Asiakkaan tulee noutaa tuotteet tilauksen noutoajankohtana. Ennakkotilausta säilytetään ravintolassa siitä hetkestä, kun tilaus on noudettavissa, kuitenkin enintään ravintolan sulkemisajankohtaan saakka. Jos Asiakas ei ole tämän ajan kuluessa noutanut Ennakkotilaustaan, tilaus hävitetään. Asiakas ei ole oikeutettu hyvitykseen myöhästyneen noudon perusteella. Tuoteturvallisuuden varmistamiseksi tuotteita ei voida luovuttaa noutoajan päätyttyä.

4.6 Sähköposti
Avoimessa tietoverkossa lähetettyjen sähköpostiviestien luottamuksellisuutta ei voida taata. Käyttäjien tulee välttää henkilötietojen tai muiden luottamuksellisten viestien välittämistä sähköpostitse. Palveluntarjoaja ei ole velvollinen toteuttamaan avoimen sähköpostin välityksellä annettuja toimeksiantoja tai palvelupyyntöjä. Palvelunvälittäjällä on oikeus käyttäjän pyynnöstä toimittaa sähköpostin välityksellä tietoja käyttäjän määrittelemään sähköpostiosoitteeseen. Palvelunvälittäjä ei vastaa mistään avoimessa tietoverkossa lähetetyistä viesteistä aiheutuvista välittömistä eikä välillisistä vahingoista.

5. Immateriaalioikeudet ja käyttöoikeus sovellukseen

Sovellus ja sen sisältö ovat MainosLähde Oy:n omaisuutta, jota suojaavat mm. tekijänoikeuslaki sekä immateriaalioikeudet. Kaikki oikeudet Sovellukseen ja sen sisältöön pidätetään. Sovelluksen käyttö on sallittu vain Palvelunvälittäjälle sekä henkilökohtaiseen, ei-kaupalliseen käyttöön. Materiaalia saa katsella, selata ja tallentaa päätelaitteelle sekä tulostaa siitä osia henkilökohtaista käyttöä varten. Sovelluksen esitetyn aineiston kopiointi, muu tallentaminen, lainaaminen, edelleenvälittäminen ja muu hyödyntäminen edes osittain ilman MainosLähde Oy:n etukäteen antamaa kirjallista suostumusta on ehdottomasti kielletty. Palvelunvälittäjä ja Asiakas eivät saa käyttää Sovellusta näiden ehtojen, lain tai hyvän tavan vastaisesti.

6. Vastuut

Food4you Sovellus sisältöineen tarjotaan Palvelunvälittäjälle ja Asiakkaalle sellaisena kuin se on. Palveluntoimittaja ei vastaa Sovelluksessa välitettävän sisällön virheistä, puutteista tai muistakaan vioista. palvelunvälittäjä ei myöskään takaa Sovelluksen saatavuutta eikä sen keskeytyksetöntä tai virheetöntä toimintaa. Palvelunvälittäjä ei vastaa mistään kuluista, menetyksistä tai muista mahdollisista vahingoista, jotka saattavat aiheutua Sovelluksen käyttämisestä tai Sovelluksessa annetuista informaatiosta, jollei pakottavasta lainsäädännöstä muuta johdu.

Palvelunvälittäjä vastaa Sovelluksen kautta antamiensa tietojen oikeellisuudesta ja saapumisesta. Palvelunvälittäjä vakuuttaa ja vastaa siitä, ettei lähetä Sovellukseen mitään lain vastaista tai epäasiallista aineistoa. Palvelunvälittäjän tulee kaikin kohtuullisin keinoin varmistua siitä, että aineisto ei sisällä viruksia tai ole muullakaan tavoin vahingollista.

7. Evästeet

Palveluntarjoaja käyttää Verkkosivustossa ja Sovelluksessa evästeitä (Cookie). Evästeet mahdollistavat esimerkiksi Verkkosivuston ja Sovelluksen käyttäjämäärien seurannan ja tiedon keräämisen siitä, miten ja milloin Verkkosivustoa ja Sovellusta käytetään.

Verkkosivusto ja Sovellus hyödyntää Google Analytics -mainontaominaisuuksia. Google Analytics yksilöi Asiakkaan evästeillä ja kerää anonyymia oletustietoa koskien mm. asiakkaiden sukupuolta, ikäryhmää ja yleisiä kiinnostuksen kohteita. Google koostaa Sovelluksen käytöstä raportteja, joita Palvelunvälittäjä käyttää tilastoidakseen kävijämääriä ja parantaakseen palvelua. Lisäksi kerätyn tiedon avulla Asiakkaalle voidaan kohdentaa häntä todennäköisesti kiinnostavaa markkinointia Verkkosivuston ulkopuolella esimerkiksi uudelleenmarkkinointia (Retargeting) hyödyntämällä.

Asiakas voi kytkeä pois evästeiden käytön verkkosivun evästeasetuksista tai oman selaimensa asetuksista. MainosLähde Oy suosittelee kuitenkin evästeiden käyttöä Verkkosivustossa parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen saamiseksi.

8. Kolmansien osapuolien palvelut

Sovellus voi sisältää linkkejä kolmansien osapuolien omistamille tai ylläpitämille sivustoille tai palveluille. Palveluntarjoaja ei vastaa tällaisten kolmansien osapuolien sivustojen toiminnasta, lain mukaisuuksista, sisällöstä tai muista ominaisuuksista. Näille sivuille siirtyessään Asiakkaan tulee hyväksyä näiden sivujen mahdolliset käyttöehdot ennen käytön aloittamista.

9. Muut ehdot

Palveluntarjoaja saattaa muuttaa, päivittää, peruuttaa tai poistaa Verkkosivuston, Sovelluksen sisältöä tai osia niistä harkintansa mukaan. Tämä sisältää myös lisäykset näihin käyttöehtoihin. Olennaisista sopimusmuutoksista ilmoitetaan kuitenkin Palvelunvälittäjälle kohtuullisessa ajassa sähköpostitse. Palvelunvälittäjän tulee hyväksyä käyttöehtojen muutokset Sovelluksen käytön jatkamiseksi.

Asiakkaan tulee käyttää Sovellusta myös näiden käyttöehtojen mukaisesti.
Sovellus on Asiakkaan käytössä ilman erillistä kirjautumista aina siihen saakka, kunnes Asiakas haluaa tehdä tilauksia. Asiakas vastaa antamiensa tietojen oikeellisuudesta, käyttäjätunnuksensa ja salasanansa huolellisesta säilyttämisestä sekä tietokoneen/puhelimensa/laitteensa asianmukaisen tietoturvan järjestämisestä. Asiakas vastaa kaikesta tunnuksillaan tapahtuvasta asioinnista Sovelluksessa.

Palvelun käyttämiseen, Sovelluksessa tehtäviin ostoihin ja näihin ehtoihin sovelletaan Suomen lakia. Jos asiakkaalla on kotipaikka EU-maassa, kyseisen maan pakottavan kuluttajansuojalainsäädännön määräykset ovat kuitenkin ensisijaisia näihin sääntöihin nähden. Osapuolet pyrkivät ratkaisemaan tästä sopimuksesta aiheutuvat erimielisyydet ensisijaisesti neuvotteluteitse. Mikäli sovintoratkaisuun ei päästä, erimielisyydet ratkaistaan Kainuun toimivaltaisessa tuomioistuimessa.

10. Asiakastietojen tallennus

Tilaajan tiedot tallennetaan Palvelunvälittäjän asiakasrekisteriin.

11. Reklamaatio

Jos toimituksessa tai tuotteessa on vikaa, ota yhteyttä Ravintolan asiakaspalveluun. Tilausvahvistuksessa ilmoitetaan myös tilauksen valmistavan ja toimittavan ravintolan tiedot. Toimitusaikaan sekä tuotteeseen liittyvissä reklamaatioissa tai kysymyksissä ota yhteys suoraan toimittavaan ravintolaan nopeuttaaksesi tiedonkulkua.

Voit olla todennäköisesti yhteydessä asiakaspalveluun myös Ravintolan Sovelluksen palautelomakkeen tai sosiaalisen mediakanavien kautta.

12. Yhteystiedot

Mikäli sinulla on Sovellukseen koskevia kysymyksiä, ota yhteyttä asiakaspalveluunmme tai www.food4you.fi verkkosivun yhteydenottolomakkeen kautta. 

MainosLähde Oy
Y-tunnus 2110016-6
Linnankatu 6 A
87100 Kajaani
myynti@mainoslahde.fi